Varaždinske Toplice

Opširnije:Varaždinske Toplice        Na sjeveroistočnom rubu Hrvatskog zagorja, u zelenom okružju pitomih brežuljaka prošaranih livadama, vinogradima, voćnjacima i šumama, tik iznad doline riječice Bednje, smještene su Varaždinske Toplice.

Prirodni dar – izdašan izvor termalne vode – odredio je gradu položaj, dao mu ime i uvjetovao kontinuitet obitavanja i lječenja ljudi kroz sve kulturne epohe, od doba rimskog carstva kada im Rimljani nadjenuše ime Aqua Iasae, do današnjih dana u kojima ponovno oživljava  duh mondenog lječilišta, suvremena termalna rivijera.

Prigradica - Korčula

Opširnije:Prigradica - Korčula        Prigradica je malo ribarsko mjesto smješteno na sjeverozapadnoj obali otoka Korčule, okruženo vinogradima i maslenicima.  Udaljeno 4 km od Blata, 12 km od mjesta Vela Luka te 45 km od grada Korčule.  Jedno je  od najranije naseljenih mjesta na otoku, uvala koja je okružena brojnim vinogradima i maslinicima, nastala je kao izvozna luka cijenjenog domaćeg vina i maslinovog ulja iz obližnjeg mjesta Blato.

Blato, Korčula

Opširnije:Blato, Korčula         Blato je gradić u središtu otoka Korčule. Svojim posjetiteljima nudi mnoštvo sadržaja i usluga u samom mjestu i smještaj u brojnim apartmanima u okolnim uvalama koje se sa sjeverne i južne strane otoka protežu u dužini od 40 km.  U Blatu ćete naći sve potrebne sadržaje: od supermarketa, sportskih terena, opremljenog Doma zdravlja, brojnih specijaliziranih prodavaonica do restorana, pošte i bankomata.

Krasno

Opširnije:Krasno  Opširnije:KrasnoIz Svetog Jurja s Jadranske magistrale vodi cesta do Krasnog Polja – najvećeg naselja na Velebitu koje se nalazi na 714 mnm. Krasno Polje je jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj u koje godišnje hodočaste deseci tisuća vjernika.

Jablanac

Opširnije:JablanacU dubokoj uvali između uvala Stara Vlaka i Smokovača smješten je Jablanac, nekad trgovište, a danas slikovito ribarsko i turističko naselje. Uz ostatke srednjovjekovnih zidina i kule tadašnjeg naselja Ablana nalazi se i crkva Sv. Nikole iz 12. stoljeća. U 13. stoljeću Ablana je imala status slobodnog kraljevskog grada.

 • 1
 • 2
 • 3
 • O nama

  crovista_web.png 
  CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

  Oglašavajte!

  Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


  Follow as!