Prigradica - Korčula

        Prigradica je malo ribarsko mjesto smješteno na sjeverozapadnoj obali otoka Korčule, okruženo vinogradima i maslenicima.  Udaljeno 4 km od Blata, 12 km od mjesta Vela Luka te 45 km od grada Korčule.  Jedno je  od najranije naseljenih mjesta na otoku, uvala koja je okružena brojnim vinogradima i maslinicima, nastala je kao izvozna luka cijenjenog domaćeg vina i maslinovog ulja iz obližnjeg mjesta Blato.

       Prigradica je danas isključivo turističko mjesto za ugodan i miran odmor, koje krasi drevna arhitektura kamenih kuća kojima je i očuvala svoj autentični rustikalni ugođaj prošlih vremena. Uvalom dominira velika riva sa lukobranom sagrađenim u doba vladavine Austro-Ugarske.
Od zabavno sportskih sadržaja u mjestu se nalaze stjenovite i šljunčane plaže, restorani, kafići, tereni za nogomet, košarku i odbojku na pijesku. Kako je Korčula šumovit i brdovit otok, Prigradica je i odlična baza za treking i biciklističke ture po otoku. Obližnja sela, nedirnuta stoljećima, jedinstven su doživljaj povratka u prošlost. 


 

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');